Arrival and introuction days - Reisverslag uit Bergen, Noorwegen van Arthur Waes - WaarBenJij.nu Arrival and introuction days - Reisverslag uit Bergen, Noorwegen van Arthur Waes - WaarBenJij.nu

Arrival and introuction days

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Arthur

07 Januari 2009 | Noorwegen, Bergen

Hallo iedereen! Ik ben goed aangekomen in Bergen en het is echt een geweldige plaats om te studeren!! Erg veel bergen, sneeuw en mooie fjorden. En het mooie is dat het in Nederland kouder is dan hier (rond het vriespunt). De vliegreizen hier naar toe waren in beide gevallen zeer mooi. Je kon goed van uit het vliegtuig de Oslofjord zien liggen en de bergrug die midden door Noorwegen loopt. Na deze twee geweldige vluchten zijn we rond 16u aangekomen in Bergen, alwaar t al langzaam donker werd.

Na het ondertekenen van het huurcontract en het betalen van de borg, had ik toegang tot mijn kamer (studenthostel Hatleberg). Mijn kamer (16m2) is zijn zeer simpel ingericht, maar heeft voor de rest wel alles (badkamer, bed, bureau en stoel) Maar het uitzicht, vanuit mijn kamer is echt geweldig (zie foto’s)!! Ik kijk over de universiteit uit op een fjord en kan de stad Bergen van uit mijn kamer zien liggen. Zeker ‘s avonds met al die lichtjes is het echt geweldig!

Voor diegenen die post willen sturen of toevallig eens op de koffie willen komen is dit mijn adres:
Arthur van Waes
D Blok, D, 316
Hatleberg Studentenboliger, Hatleveien 5 D
5041 Bergen
Norway

Ook heb ik nu een Noors telefoonnummer: (0042) 94207934 (Skype: arthur.van.waes)

De eerste avond het stadscentrum van Bergen ingedoken samen met de exchange studenten die we in de bus en in het vliegtuig hebben ontmoet. Nu werd ons pas echt duidelijk hoe duur Noorwergen is, ik bestelde gister twee bier en t kostte: 172 kroon, dat is ongeveer 17 euro (0,6 liter maar nog steeds duur)....

Gister zijn we met een groep studenten naar de Ikea gegaan om de nodige spullen te kopen en vervolgens samen gekookt en gegeten.
Vandaag was het de start van de introduction days, veel nieuwe studenten ontmoeten en veel feesten vanavond en de komende dagen. De feestjes starten hier al vroeg met zogenaamde “pre-parties” aan het eind van de middag, en iedereen moet voor zijn eigen drank zorgen (dat is wel ff wennen) Maar t zal zeker de moeite waard zijn.

Ik ga weer verder, afgesproken bij de lokale supermarket om drank te halen en dan begint het echte “sociale” gebeuren :-p.

Hou je rustig allemaal en groeten uit het hoge noorden!!

• 07 Januari 2009 - 15:33

Floris:

Wow, wat een uitzicht... :O. Mooi om te horen dat je goed bent aangekomen. Ik zal wel zorgen dat ik mijn eigen bier meeneem wanneer ik naar daar kom ;).

• 07 Januari 2009 - 15:36

Marie-Emilie:

Have fun!! Liefs!

• 07 Januari 2009 - 16:50

Rianne:

wow dat ziet er idd noors uit! wat een wereld, gaaf joh! 17 eru voor een pilsje pfffff n vel succes: nu begrjip ik ook meteen het concept van preparty;) gelukkig is dat in NL niet noodzakelijk> Trouwens hier is het ook ijskoud! -10 graden ofzo! en een wit landschap deze ochtend!
    groetjes! en veel plezier daar! fijn dat je al mensen hebt ontmoet!

• 07 Januari 2009 - 16:52

Cynthia:

Hoi Arthur,

Fijn dat je het zo naar je hebt! Je hebt inderdaad een fantastisch uitzicht!

Groetjes

• 07 Januari 2009 - 16:57

Cynthia:

Hoi Arthur,

Fijn dat je het zo naar je hebt! Je hebt inderdaad een fantastisch uitzicht!

Groetjes

• 07 Januari 2009 - 17:46

Paul:

Als ik zo die foto van het uitzicht zie weet ik niet of ik nog wel tot juni kan wachten om langs te komen, prachtig zeg!!! Het is al duidelijk dus dat er 3/4 van mn koffer gereserveerd is voor drank.... ;) Have fun met het feesten en nieuwe mensen ontmoeten!

• 07 Januari 2009 - 18:50

Tante Marian:

Arthur,

Ik had niet zo snel al bericht verwacht. De foto's zijn zeer mooi. Bellen doe ik niet, ik wacht op een volgende mail. Groeten uit Roosendaal van mij en Jos.

• 07 Januari 2009 - 19:13

Martijn:

Hee Thuur,

Goed om te horen dat je het naar je zin hebt. Ik had ook niet anders verwacht :P Prijzen liggen daar zeker een stuk hoger dan dat ze hier in Nederland liggen.. (Misschien maar je eigen bier gaan brouwen :P ) Je uitzicht is echt schitterend!!

Groeten

• 07 Januari 2009 - 19:46

Jos:

Zo, dat is een mooi uitzicht.
    Bier...duur???
    Dan had je maar in Polen moeten gaan studeren. Dat kostte in 1996 omgerekend 25 eurocent....

Jos

• 08 Januari 2009 - 13:29

Pa En Ma:

Het ziet er allemaal prachtig uit. Wij willen jou bezoeken van 29/1 tot 1/2. Komt dat voor jou en je programma uit? Als dat zo is dan willen we komend weekend boeken. Wij hebben dit bericht ook via e-mail verzonden. Kun je even reageren?

• 08 Januari 2009 - 15:45

Tante Hanny:

prachtig uitzicht en leuk verslag het is iets te ver maar anders kwam ik op de borrel (of toch maar op de koffie/thee) is iets goedkoper
    groetjes

• 11 Januari 2009 - 09:10

Roel:

Hey!!
    Hoe bevalt het daar in het warme noorden?? Hier is t berekoud :)
    En al een oplossingen gevonden voor je biercrisis of ga je nu toch echt of afkikken?
    Mzzl

Arthur

Voor mijn uitwisseling (die ongeveer 5 maanden zal duren) met Noorwegen houd ik een reisverslag bij. Doormiddel met dit reisverslag wil ik jullie allemaal op de hoogte houden van mijn spannende avonturen in Noorwegen. Ik zal proberen elke 3 weken/maand een update te houden van mijn activiteiten, grote en kleine avonturen in het land van Wicky de Viking en de onbetaalbare alcohol. Ik zal in Noorwegen in de stad Bergen verblijven, in een zogenaamd "student hostel". In dit Hostel zitten allerlei internationale studenten die, net als mij, een uitwisseling doen met deze universiteit. Ik zal gedurende de "spring term" 5 maanden vakken volgen aan de Noorse universiteit voor economie en bedrijfskunde (in het Noors: Norges Handelshøyskole,(kortweg: NHH)).

Actief sinds 29 Dec. 2008